معرفی وبلاگ
امام خامنه ای زن را از دید اسلام، بزرگ خانه و گل و ریحانه خانواده خواندند و با اشاره به بحران زن در جوامع غربی، افزودند: در نظام اسلامی، كارهای فراوان برای احیای جایگاه حقیقی زن انجام شده اما هنوز مشكلات زیادی بخصوص در عرصه رفتار با زن در خانواده، وجود دارد كه باید با ایجاد پشتوانه های قانونی و اجرایی آنها را حل كرد. ایشان تأكید كردند: محیط خانواده برای زن باید محیطی امن، با عزت و آرامش بخش باشد تا زن بتواند وظیفه اصلی خود را كه حفظ خانواده است به بهترین وجه انجام دهد. خواهرم حجابت برادرم نگاهت
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 766914
تعداد نوشته ها : 1099
تعداد نظرات : 19
سوره قرآن 
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

خط نگاهش اوج وقار

به آل حیدر افتخار 

علی خطابش میکنه

وارث دوم ذوالفقار 


این ستاره یا خورشید یا قمر

با نمک صوتش دلو میبره

قشنگترین آهنگ رو لب بلال

آهنگ أذان علی اکبر


یا حیدر میگه،سر دشمنشو پایین میاره

ابوالفضل داد میزنه شاگرد من،حریف نداره


علی وار،پشت سر عمو تو میدون پا میزاره

یعنی هر زلزله بعد خود،یه پس لرزه میاره




،،،،،،،،،،،،،یا علی اکبر علی اکبر علی اکبر،،،،،،،،،،،،،،

دسته ها : اشعار ناب - عیدانه
1394/3/9 21:24


شعبان شد و پیک عشق از راه آمد


عطر نفس بقیه الله آمد


با جلوه سجاد و ابوالفضل و حسین


یک ماه و سه خورشید در این ماه آمد




دسته ها : اشعار ناب - عیدانه
1394/3/2 11:9

عباس علیه السلام، و زندگی به رنگ عاشورا


آنچه تاریخ از زندگی حضرت ابالفضل العباس علیه السلام برای ما روایت می کند، پرده هایی پراکنده است. پرده هایی که تقریبا در همه آنها، محوریت واقعه عاشورا دیده می شود. چه وقایعی که قبل از تولد این فرزانه عصر خویش اتفاق افتاده، چه وقایع دوران زندگی 34 ساله او و چه سخنانی که بعد از شهادت ایشان در فاجعه عاشورا از ائمه شیعیان علیهم السلام در رابطه با این یار باوفای امام حسین علیه السلام گفته شده است. آنچه انسان در مطالعه تاریخ با آن مواجه می شود، گوشه هایی از زندگی این شخصیت عظیم است که تماما رنگ و بوی عاشورا می دهد. 

 

پرده هایی از زندگی یک اسطوره

پرده های پراکنده تاریخ از زندگانی حضرت عباس علیه السلام، به قدری کم است که انسان را دچار حیرت می کند. شاید کل واگویه های تاریخ را بتوان در جزوه ای چند صفحه ای جمع آوری کرد. اولین اثر تاریخی در این زمینه، مربوط به ازدواج امیرالمومنین علیه السلام با مادر حضرت عباس -فاطمه دختر حزام- و دوران خردسالی اوست. شهادت امام علی علیه السلام به عنوان صحنه ای دیگر از زندگانی عباس بن علی علیهماالسلام برای ما نقل شده است. واقعه عاشورا نیز پرده ایست که زندگانی کوتاه این جوانمرد را پایان می بخشد. علاوه بر این مطالب، سخنانی اندک از ائمه علیهم السلام در رابطه با عموی ایشان به ما رسیده است. البته ناگفته نماند که بسیاری از سخنان اهل بیت علیهم السلام در این رابطه از بین رفته و به ما نرسیده است. (١)

 

پرده اول: وصلت مادر ماه با حضرت آفتاب

اولین پرده ای که تاریخ در رابطه با زندگی عباس بن علی علیهماالسلام برای ما روایت می کند، مربوط به قبل از تولد ایشان است. فاطمه دختر حزام –که از قبیله بنی کلاب است- دختری است که عقیل برای برادرش امیرمومنان علیه السلام پیدا کرده است. عقیل -که به سفارش برادرش دنبال زنی می گردد تا از او صاحب فرزندانی سلحشور شود که یاور امام حسین علیه السلام در کربلا باشند (2) - فاطمه را این گونه معرفی می کند: «او زنی است که در عرب، شجاع تر و رزم آورتر از پدران او نیست». (٣) و این گونه می شود که امام علی علیه السلام با فاطمه (ام البنین)، وصلت می نماید. همان گونه که از سفارش امیرالمومنین علیه السلام به برادرش پیداست، ایشان از ابتدای امر در تدارک یارانی برای فرزندش امام حسین علیه السلام بوده است، و این گونه زندگی عباس علیه السلام از پیش از تولدش با عاشورا پیوند خورده است.

حضرت حسین بن علی علیهماالسلام که امام معصوم و فرزند زهرا سلام الله علیهاست، برادرش را به گونه ای خطاب می کند که جایگاه او را در نزد خود به خوبی به نمایش می گذارد. ایشان برادر را این گونه خطاب می کند:

«بنفسی انت...» جانم به فدایت!

پرده دوم: ولادت ماه و نشانه ای از آینده درخشان

دومین پرده ای که تاریخ، ما را به تماشای آن دعوت می کند، صحنه های ولادت این دلیرمرد است. در چهارم شعبان سال 26 هجری این ازدواج به ثمر نشسته و اولین فرزند امّ البنین دیده به جهان گشود.(٤) امام علی علیه السلام، او را «عباس» نامید و طبق سنت رسول الله صلی الله علیه و آله در گوش او اذان و اقامه گفت. از همین دوران خردسالی، تاریخ روزی را روایت می کند که امّ البنین شگفت زده شاهد اشک های امام علی علیه السلام است، در حالی که بازوان فرزند خردسالش را می بوسد. هنگامی که از راز این رفتار می پرسد، حضرت به او این گونه پاسخ می دهد: «این دستان در راه یاری برادرش از تن جدا خواهد شد.» در این پرده نیز صحنه ای دیگر از گره خوردن زندگانی ابوالفضل علیه السلام با واقعه عاشورا دیده می شود که پدرش از همان دوران این جایگاه را تببین می کند.

 

پرده سوم: پیوند ناگسستنی ماه با خورشید فروزان عاشورا

واقعه تلخ و دردآور شهادت اولین امام شیعیان، پرده ای دیگر از تاریخ است که زندگانی سقای کربلا را به تصویر کشده. امام مظلوم شیعیان در آخرین لحظات زندگانی خود توصیه هایی به فرزندان می کند. در این میان توصیه او به فرزندش عباس علیه السلام این چنین است: «فرزندم! به زودی در روز عاشورا چشمانم به وسیله تو روشن می گردد. پسرم! هرگاه روز عاشورا فرارسید و بر شریعه فرات وارد شدی، مبادا آب بنوشی در حالی که برادرت حسین تشنه است». (٥) این وصیت، آخرین اقدام پدر، برای ایجاد پیوندی ناگسستنی بین فرزندش عباس علیه السلام و واقعه عاشورا است. و عباس بن علی علیهماالسلام توانست به خوبی از پس این وصیت پدر برآید و چشمان او را روشن گرداند.


پرده چهارم: اعجاز ماه

آخزرین پرده های زندگانی سقای دشت کربلا، به گونه ای رقم می خورد که در تاریخ ماندگار می شود. سرانجام عباس علیه السلام به وعدگاه خود می رسد. صحرایی که قراراست در آن، جان خود را در حمایت از برادر و امامش حسین بن علی علیهماالسلام فدا نماید. وقای

دسته ها : عیدانه
1394/3/2 11:6

جواد (ع) _ علی اکبر لطیفیان


طوبای تو میان دلم قد کشیده است

بین من و خیال خودم سد کشیده است 


احساس می کنم به تو نزدیک می شوم 

جذر مرا نگاه شما مد کشیده است 


این جذبه طلایی بالا نشین تو 

بال مرا حوالی گنبد کشیده است 


دست خدای عز و جل روی قلب ما 

این بار سوم است محمد کشیده است 


نوری رئوف در حرمت موج می زند 

الطاف کاظمین به مشهد کشیده است 


بخشنده تو ،خدای کرم تو ، جواد تو 

ابن الرضا تو ، حضرت باب المراد تو 


بگذار خاک پای تو نقاشی ام کنند 

سجاده ی دعای تو نقاشی ام کنند 


بگذار بر کنار قدم های هر شبت 

با رشته عبای تو نقاشی ام کنند 


بال و پرم بده که شبیه کبوتری 

امروز در هوای تو نقاشی ام کنند 


بگذار از زمان ازل تا همیشه ها 

آقای من برای تو نقاشی ام کنند 


وقتی میان خانه دعا پخش میکنی 

مسکین ترین گدای تو نقاشی ام کنند 


بخشنده تو ، خدای کرم تو ، جواد تو 

ابن الرضا تو ، حضرت باب المراد تو 


ای بالش تو دست امام رئوف ما 

ای سایه بان روی تو بال فرشته ها 


تا آمدی امام رضا گریه اش گرفت 

ای مستجاب چله سجاده دعا 


تا یک تبسمی نکنی پا نمی شود 

خورشید از مقابل گهواره شما 


اینگونه بی نقاب نظر می خوری عزیز 

اینقدر در مقابل آیینه ها نیا 


آقا قرار ما سر میدان کاظمین 

ای اولین زیارت ما بعد کربلا 


بخشنده تو ، خدای کرم تو ، جواد تو 

ابن الرضا تو ، حضرت باب المراد تو 


هر صبح چهارشنبه مقیم تو می شوم 

از زائران صبح نسیم تو می شوم 


روزی اگر به طور مرا راهیم کنند 

سوگند میخورم که کلیم تو می شوم 


وقتی که از محله ما میکنی عبور 

کوچه نشین دست کریم تو می شوم 


بر پشت بام گنبد زرد و طلائیت 

مثل کبوتران حریم تو می شوم 


کم کم در ابتدای خیابان کاظمین 

دارم همان گدای قدیم تو می شوم 


بخشنده تو ،خدای کرم تو ، جواد تو 

ابن الرضا تو ، حضرت باب المراد تو

دسته ها : اشعار ناب - عیدانه
1394/2/8 6:45
Image result for ‫شب ارزوها‬‎ 

امشب که بین خلق لیل الرغائب است

دانی چه چیز آرزوى قلب صاحب است

ای کاش روز جمعه که از راه میرسد

دیگر کسی نگوید ارباب (عج) غائب است

اللهم عجل لولیک الفرج التماس دعا


چه نالم؟ چه گویم به تو در شب آرزو

که نزدت ندارد دگر این حقیر آبرو

فقط یک کلام: جان مهدی سلامت بود

که هرگز ندارم جز این آرزو


1394/2/4 0:8

شب آرزوهاست و من آرزو دارم دلت مثل بهار، پر شود از لحظه های ماندگار

زندگیت خالی از اندوه و غم، لحظه های شادمانی بی شمار

1394/2/4 0:2

آرزویی کن … گوشهای خدا پر از ارزوست و دستهایش پر از معجزه

آرزویی کن… شاید کوچکترین معجزه اش ارزوی تو باشد

اجابت ارزوهای شما دوستان  را در شب ارزوها ارزومندم

1394/2/4 0:0
مناسبت
ولادت
حضرت امام محمد باقر علیه‌السلام پنجمین امام شیعیان است که در سال 57 هجری قمری در مدینه متولد شد. پدر بزرگوارش امام سجاد علیه السلام و مادر والامقامش ام عبدالله است.
وی اولین شخصی است که نسب پدر و مادرش به حضرت فاطمه زهرا علیهاسلام می رسد.
فضائل
پیشوایی امام باقر علیه السلام از صدر اسلام روشن و مسلم بود و نص بر امامت آن امام همراه با تعاریف رسول خدا، فراوان به ما رسیده است.
از آن امام معجزات و کرامات بسیار و نیز امور غریبه فراوانی در کتب معتبر ثبت شده و جنّ و ملائکه و حتّی جبرئیل خدمت او می‌رسیده‌اند.
مکارم اخلاق امام، زبانزد خاص و عام است و علوم و معارف فراوانی از وجود او سرچشمه گرفته . وی همچنین توجه خاصّی به عبادت و ذکر و مناجات داشته است.
در زمان این امام، عده‌ای متمایل به رهبانیّت و ترک دنیا بودند که با مخالفت امام مواجه می‌شدند.
علم
امام باقرعلیه السلام چون در اواخر دوران حکومت بنی‌ امیه به‌سر می‌برد، از ضعف قدرت حاکمه استفاده نمود و در نشر معارف اسلامی، تلاش گسترده‌ای کرد و با مخالفین و صاحبان عقاید مختلف، مناظرات مفصّلی داشت و به سؤالات شیعیان و مخالفین پاسخ داد. لذا از آن امام در تمام مسائل فقهی و اجتماعی و حکومتی روایات فراوانی نقل شده است، به‌طوری‌که تقریباً هیچ کتاب روایی نیست مگر این که از امام باقر علیه السلام در موارد مختلف روایتی ذکر شده است.
امام باقر علیه السلام با صحابی بزرگ رسول خدا، جابر بن عبدالله انصاری روابط صمیمانه‌ای داشت و برای او احترام خاصی قائل بود.
برای آن امام، غیر از جابر، اصحاب و راویان زیادی نام می‌برند که در بین آنها جابر بن یزید جعفی و محمّد بن مسلم و زراره و حمران، بسیار معروفند. شاعر معروف امام نیز کمیت نام دارد.
حوادث دوران امامت
برادر امام باقر علیه السلام زید بن علی بن الحسین پس از شهادت امام سجاد علیه السلام پرچم مخالفت با بنی‌امیه را برافراشت و افراد زیادی را به دور خود جمع کرد. ولی امام باقر او را از قیام مسلّحانه منع کرد و فرمود: « هنوز وقتش نرسیده است، و قیام تو در انتها به ضرر مسلمین می انجامد.» اما زید که خون حسینی در رگ‌های او می‌جوشید، زیر بار نرفت و قیام کرد و عاقبت در اثر اعلان مخالفت با بنی‌امیه به شهادت رسید.
حاکمان دوران امامت
امام باقر علیه السلام در زمان حکومت ولید بن عبدالملک به امامت رسیدند که پس از او سلیمان بن عبدالملک و سپس عمربن عبدالعزیز و سپس یزید بن عبدالملک و پس از او هشام بن عبدالملک، یکی پس از دیگری حاکم مَمالک اسلامی شدند.
امام با هر یک از آنها به نحو خاصّی برخورد می‌کرد، ولی متأسّفانه بعضی از بستگان وی، از جمله زید بن حسن بن علی به بدگویی او دست زدند تا سرانجام هشام ، امام را مسموم کرد و به شهادت رساند.
امام باقر علیه السلام به فرزند ارجمندش امام صادق علیه السلام وصیت فرمود و به لقاء پرورگار شتافت.
آن حضرت دارای سه همسر و هفت فرزند بود.
از امام باقر علیه السلام مواعظ بسیار ارزشمندی به یادگار مانده است که تمام نسل‌ها تا قیامت از آن بهره‌مند خواهند بود.
دسته ها : عیدانه
1394/1/31 14:48

تزریق ویتامین به همسردر تعطیلات عید!!


همان طورکه بدن ما بطور روزانه به انواع ویتامین ها نیاز دارد وگرنه تحلیل می رود، رابطه نیز نیاز به ویتامین دارد وگرنه روز به روز سردتر می شود.

زن و شوهر

 

معمولا روزهای تعطیل برای خیلی از زن و شوهرها روزهای پرتنشی است؛ روزهایی است که بیشتر از همه با هم  جر و بحث می کنند؛ عید نوروز نیز از آن تعطیلاتی است که گاهی به دلیل طولانی بودن، باعث افزایش بحث های بین همسران می‌شود که این اختلاف ها ، دلیل های متعددی می‌تواند داشته باشد.


چرا تعطیلات طولانی عید مشاجرات را افزایش می دهد؟

شایع ترین مسئله ای که در تعطیلات عید منجر به مشاجره می شود نداشتن یا کم بودن تجربه با هم بودن است.


مسائل مالی
بحث دیگر مسائل اقتصادی است. این مسئله ناشی از آن است که یا طرفین دید صحیحی از موقعیت اقتصادی یکدیگر ندارند یا به اشتباه برای آنها جا افتاده که حتما باید با لباس و اسباب نو به استقبال سال جدید بروند یا حتی گاهی یکی از طرفین که معمولا خانم خانه است به خاطر احساسات خود می خواهد چیزی را برای فرزندش بخرد که آقا به دلیل مدیریت مالی از خرید آن سر باز می زند.
این تفکر را در خانواده، رواج دهید که فرزند شما نباید به طور حتم، با لباس و کفش نو ارزشمند شود بلکه آراستگی و آرامش خاطر است که باعث عزت نفس و لذت بردن از تعطیلات می‌شود. بهتر است زن و شوهر قبل از تعطیلات با هم در مورد "نوروز" برنامه ریزی اقتصادی کنند. این برنامه ریزی را در زمان استراحت همراه صرف یک چای یا نوشیدنی و با خیال راحت انجام دهید.


 


دید و بازدیدها
مسئله دیگر عدم هماهنگی و هم عقیدگی در مورد دید و بازدیدهای نوروز است. برخی دوست دارند به آداب و رسوم بیشتر توجه کنند، ولی برخی دیگراولویت های دیگری دارند مثلاً دوست دارد که تعطیلات را بیشتر با خودشان بگذرانند. گاهی هم اختلاف بر سر این است که اول به دیدن اقوام کدام طرف بروند. توصیه می‌شود که با هم فکری، لیستی از بازدیدهای نوروزی تهیه  کنند و با رعایت احترام متقابل و جلب رضایت طرفین، برنامه ریزی کاملی داشته باشند که چه زمانی به کجا بروند و چه مدت زمانی را تنها با خودشان، سپری کنند.


شرایط کاری
نکته دیگر در مورد خانواده هایی است که یکی از طرفین باید در تعطیلات، سر کار باشد و کمتر می تواند همسرش را در دید و بازدیدها، همراهی کند. در این موارد، طرف مقابل باید با مثبت اندیشی، مشکل را حل نماید.  به این مسئله فکر کند که همسرش، خود اراده نکرده که بر سر کار باشد بلکه تعهدهای شغلی ، باعث حضور او حتی در تعطیلات در محل کارش شده.

 

تقسیم کار نکردن
 مورد دیگری که باعث آزار می شود این است که افراد تقسیم وظایف درستی ندارند و آقا پس از کار کردن و اوقات سختی که داشته حالا ترجیح می دهد به لذت بردن از تعطیلات بپردازد و خانم خانه پس از خانه تکانی و خستگی بسیار همچنان باید هر روز کار کند.

توجه به همسر یک "ویتامین روانی" است . همان طورکه بدن ما بطور روزانه به انواع ویتامین ها نیاز دارد وگرنه تحلیل می رود، رابطه نیز نیاز به ویتامین دارد وگرنه روز به روز سردتر می شود. دقیقا همان توجهی که در روزهای اول به هم داشتیم باید در طی زندگی نیز حفظ شود

چاره چیست؟؟


گفت وگو کنید و احساساتتان را بیان کنید
 احساس و فکرتان را با طرف مقابل در میان بگذارید. گذشت، یادتان نرود. وقتی احساسات تان را بیان نکنید، اول از همه احساس تنهایی می کنید چون حرف ها و احساس های نگفته ای را در دل تان نگه داشته اید و بعد به تدریج تبدیل به غم می شوند و وقتی روی هم جمع شوند، خشم به وجود می آید و می تواند حسابی به رابطه آسیب بزند. خیلی از زوج ها بلد نیستند احساسات شان را بیان کنند مثلا وقتی از دست همسرشان عصبانی هستند، هرچیزی را می گویند به جز این مورد، خاطرات گذشته را یادآوری می کنند، متلک می گویند، توهین می کنند تا بالاخره به او بگویند عصبانی هستند! وقتی می خواهید احساس تان را بگویید همان احساس خالص را بگویید، مثل اینکه "من احساس تنهایی کردم"، "من خیلی ناراحتم"، حتی نگویید "تو من را عصبانی کردی بلکه بگویید من از دست تو عصبانی ام" .

عشق

 

تزریق ویتامینِ توجه 
توجه به همسر یک "ویتامین روانی" است . همان طورکه بدن ما بطور روزانه به انواع ویتامین ها نیاز دارد وگرنه تحلیل می رود، رابطه نیز نیاز به ویتامین دارد وگرنه روز به روز سردتر می شود. دقیقا همان توجهی که در روزهای اول به هم داشتیم باید در طی زندگی نیز حفظ شود. نباید بعد از ازدواج فکر کنیم چون با هم زندگی می کنیم، کافی است.


انتظارات معقول داشته باشید
انتظاراتی چون "باید وقتی به خانه می رسی همه کارهایت را کنار بگذاری و فقط عید دیدنی بریم" یا " هر جا فقط من صلاح بدونم میریم" و... به خودتان و رابطه تان نگاه کنید و ببینید در کجاها از طرف مقابل توقعات بیش از اندازه دارید که اجابت آن مشکل یا غیرممکن است تا ببینید که در همین جاها چقدر بحث و جدل پیش می آید.

 

صبور باشید
اشتباه ترین کار این است که وقتی می بینید ذهن همسرتان بسیار مشغول است خود را جای او قرار ندهید و درکش نکنید یعنی صبر نداشته باشید که حالش تغییر کند و در عوض مرتب بخواهید جواب او را بدهید و شما هم انتقاد کنید تا مبادا پررو شود. باید بدانید همه اینها می تواند نشان دهنده خودخواهی شما باشد.در این زمانه گرانی، تأمین مایحتاج عید برای مردان کار سختی است و شدیدا نیاز به درک شدن دارند. به مردها فشار نیاورید. مردها هم بایستی توجه کنند که خانمها به روابط بین فردی حساس اند و حساسیت های خانم را جدی بگیرند. قرار نیست زن و مرد کاملا همدیگر را بفهمند ولی می توان تمرین بردباری کرد.


مهارت های حل مسئله را یاد بگیرید

 خیلی از زوج ها حتی نمی دانند که مسئله شان واقعا چیست! در واقع آنها آنقدر با هم بحث می کنند و همه چیز را پیچیده می کنند که اصلا از یکدیگر نمی پرسند "مسئله تو چیست؟ باید بدانید وقتی نتوانید مسئله را به درستی ببینید و وقتی نتوانید علت هایش را به درستی پیدا کنید به طور طبیعی قادر به ارائه راهکار برای حل مسئله نیز نخواهید بود.


با تمام وجود به همسرتان گوش کنید

باید یک زمان هایی تنها به همسرتان فضا دهید تا با شما حرف بزند، در این زمان ها نباید به دنبال حرف زدن خودتان باشید، باید تمام حواس تان به او باشد، یعنی نه روزنامه بخوانید، نه در آشپزخانه باشید، نه بچه ها در کنارتان باشند و... تنها گوش دهید حتی اگر انتقاد بشنوید تا تمام احساسات و هیجانات همسرتان خالی شود و دیگر مشکلی با شما نداشته باشد. هنگام گوش کردن نباید مدام در ذهن تان این باشد که چه جوابی به او دهید.شاید آن زمان که شما هوس عید دیدنی می کنید او حوصله ندارد یا برعکس.


موردهایی که در مشاجره ها باید از آن پرهیز کرد:
با کنایه صحبت کردن و روشن واضح منظور خود را بیان نکردن 
انتقاد وملامت کردن
فریب دادن و دروغ گفتن
توهین کردن و ناسزاگویی
سلطه گری و تحمیل عقیده ها
تهدید کردن
هر نوع رفتاری که حاکی از آن باشد که "حق با من است، من مهم تر هستم"
بی احترامی
و در پایان توجه داشته باشید که زندگی، کوتاه و با ارزش است. آن را صرف مشاجره ها و بحث های بی اهمیت نکنید و به جای آن، از مهارت و تکنیک حل اختلاف، استفاده نمایید.

 

فرآوری: طباطبایی

بخش خانواده ایرانی  تبیان

1394/1/8 17:41

اضطرابی که از دوران نوجوانی، هر سال یک بار آن را تجربه  کرده ایم لحظه آغاز، آغاز تحولی تازه،آغاز سال نو، حرکتی جدید، و فرصتی مجدد. فرصتی برای محاسبه، فرصتی برای جبران، فرصتی برای برنامه‌ریزی و شروعی دوباره و خلاصه فرصتی امید‌بخش!

و چه اسرار آمیز این سفره هفت سین  تبلور حیات است و منشأ امید ، نورانیت و معنویتش دل ها را می رباید ، ماهی قرمز و  کوچک هم لحظه ای آرامش ندارد ، قرآن به عنوان مهمترین جزء سفره هفت سین ایرانی، در مناسب‌ترین و دسترس‌ترین جای سفره قرار می‌گیرد. قرآن در اینجا است تا همراهی کند، آرامش بخشد و هدایتگر باشد. قرآن، ثقل اعظم و جلوه‌ای از عظمت و حکمت خالق یکتا است و در اینجاست تا به این مراسم و تمام وقایع آن معنا دهد.

وقتی که جسم و جان ها اینگونه آماده است جان می دهد سفره های دلمان را بگشاییم و زمزمه ای آرام با خدای خوبمان آغاز کنیم و دعا کنیم دعاهایی که توشه یک سالمان باشد بهترین دعا را بکنیم دعایی مثل:  

 

1- دعای برای فرج آقا امام زمان (عج)

دعا برای امام عصر ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ یکی از وظایف شیعه در عصر غیبت امام زمان ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ تضرع و زاری و دعا برای تعجیل در فرج آن حضرت است.

در حدیث است که «اکثروا الدعا بتعجیل الفرج فان فی ذلک فرجکم»( بحار، ج53، ص181) یعنی برای تعجیل فرج، بسیار دعا کنید به راستی که فرج شما در آن است.

 

بهترین دعا همین طلب عاقبت به خیری است، اگر ما فقط دنیا را بخواهیم و همیشه هم خوش باشیم و قرار باشد آخرت خوبی نداشته باشیم این خوشی پشیزی نمی ارزد دعا کنیم خداوند یاریمان کند طوری زندگی کنیم که عاقبت به خیری نتیجه اش باشد و بس

2- دعا برای سلامتی  و طول عمر خود و خانواده هایمان

سلامتی نعمتی است که تا از دستش ندهیم قدرش را نمی دانیم، همانطور که قدر والدینمان را هم نمی دانیم،  ما وقتی پای دعا کردن میان می آید شاید کمتر برای این نعمت ها دعا کنیم چون هم اکنون آن ها را داریم، ولی یادمان می رود برای تداومشان دعا کنیم، اگر خدای ناکرده یکی از عزیزانمان را از دست بدهیم به هیچ قیمتی باز نمی گردند .

دعا کنیم که خداوند خانواده و عزیزان و خود ما را در سلامتی و سعادت در کنار هم خوش و خرم نگه دارد ، تا در سایه عنایت خداوند در طلب رضای ربوبیش سال های سال زندگی پر ثمری داشته باشیم.

مرحوم سیّد طاووس از امام صادق علیه السلام نقل می کنند: به مردی که تقاضای طولانی شدن عمر خود و نزدیکانش را کرده بود فرمودند:
این دعا را بعد از هر نماز بخوان.
«اَلْلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ اَلْلهُمَّ اِنَّ رَسُولَکَ الصّادِقُ الْمُصَدَّقَ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ الِهِ قالَ اِنَّکَ قُلْتَ ما تَرَدَّدْتُ فی شَیْءٍ اَنَا فاعِلُهُ کَتَرَدُّدی فی قَبْضِ روحٍ عَبْدِیَ الْمُوْمِنِ یَکْرَهُ الْمَوْتَ وَ اَکْرَهُ مَسآئَتَهُ اَلْلهُمَّ فَصَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعافِیَةَ وَ النَّصْرَ وَ لاتَسُوْنی فی نَفْسی وَ لا فی اَحَدٍ مِنْ اَحِبَّتی»  ؛‌

خدایا درود فرست بر محمد و آل محمد خدایا این مطلب را پیامبر راستگوى تصدیق شده که درود تو بر او و آلش باد فرمود که هماناتو فرموده اى من در کارى که مى کنم مردّد نشدم مانند مردّد شدنم در گرفتن روح بنده مو منم او مرگ را خوش ندارد و من هم ناراحتى او را خدایا پس درود فرست بر محمد و آل محمد و شتاب کن در فرج ولىّ خود و عافیت و یاریش و بد حالم مکن درباره خودم و نه درباره یکى از دوستانم و اگر خواهى یک یک از دوستان خود را نام ببر و بگو: «وَ لافى فُلانٍ وَ لا فى فُلانٍ»

راوی می گوید در اثر استمرار این دعا چنان عمر طولانی یافتیم که از زندگانی خسته شدیم . (مفاتیح الجنان ، تعقیبات مشترکه)

3- دعا برای مردممان

این روزها بسیاری از مردم عزیز ما در فشار اقتصادی هستند ،خیلی هایشان بر تخت های بیمارستان خوابیده اند و خیلی هایشان داغدار شده اند برای مردم خوبمان هم سلامتی و ثروت، سعادت و امنیت را بخواهیم ، دعا کنیم خداوند به ما کمک کند همدیگر را دوست بداریم و اختلاف سلیقه در زمینه های مختلف دل های ما را از هم دور نگرداند.

سلامتی نعمتی است که تا از دستش ندهیم قدرش را نمی دانیم، همانطور که قدر والدینمان را هم نمی دانیم، ما وقتی پای دعا کردن میان می آید شاید کمتر برای این نعمت ها دعا کنیم چون هم اکنون آن ها را داریم، ولی یادمان می رود برای تداومشان دعا کنیم، اگر خدای ناکرده یکی از عزیزانمان را از دست بدهیم به هیچ قیمتی باز نمی گردد

دعا کنیم خداوند همه ما مردم ایران را با هم دوست و غمخوار یکدیگر قرار بدهد،

و بگوییم : خدایا مشکلات مالی و اجتماعی ما را خودت برطرف ساز، خدایا دعای همه ما را در حق همکیشانمان همه شیعیان و مسلمانان اجابت کن و همه ما را به عزت و آبرومندی برسان ...الهی آمین 

 

4- دعا برای عاقبت به خیری

بهترین دعا همین طلب عاقبت به خیری است، اگر ما فقط دنیا را بخواهیم و همیشه هم خوش باشیم و قرار باشد آخرت خوبی نداشته باشیم این خوشی پشیزی نمی ارزد دعا کنیم خداوند یاریمان کند طوری زندگی کنیم که عاقبت به خیری نتیجه اش باشد و بس .

و وقتی الماس های اشک از چشم های پاکتان جاری شد  لطفا ما را هم از دعای خیرتان  محروم نفرمایید ، باشد که آمرزیده شویم .

التماس دعا

فاطمه محمدی

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث 

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

X