معرفی وبلاگ
امام خامنه ای زن را از دید اسلام، بزرگ خانه و گل و ریحانه خانواده خواندند و با اشاره به بحران زن در جوامع غربی، افزودند: در نظام اسلامی، كارهای فراوان برای احیای جایگاه حقیقی زن انجام شده اما هنوز مشكلات زیادی بخصوص در عرصه رفتار با زن در خانواده، وجود دارد كه باید با ایجاد پشتوانه های قانونی و اجرایی آنها را حل كرد. ایشان تأكید كردند: محیط خانواده برای زن باید محیطی امن، با عزت و آرامش بخش باشد تا زن بتواند وظیفه اصلی خود را كه حفظ خانواده است به بهترین وجه انجام دهد. خواهرم حجابت برادرم نگاهت
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 774967
تعداد نوشته ها : 1099
تعداد نظرات : 19
سوره قرآن 
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
 

ای که چون چشمت، ستاره چشم گریانی نداشت

باغ چون تو غنچۀ سر در گریبانی نداشت

آسمان چشم تو از ابر غم لبریز بود

غیر اشک و خون دل، این ابر بارانی نداشت

سینۀ تو، میزبان داغ و درد و رنج بود

این مصیب خانه کم دیدم که مهمانی نداشت

تو همان سردار تنهائی که در قحط  وفا

غم به غیر از سینۀ تو بیت الحزانی نداشت

نی، ز تو آموخت پنهان کردن غم را به دل

گر نمی آموخت از تو، نی نیستانی نداشت

صبر تو شد چلچراغ نهضت سرخ حسین

هیچ کس مانند تو عمر درخشانی نداشت

بعد چندین سال رنج و خوردن خون جگر

زهر پایان داد بر آن غم که پایانی نداشت

تیرهای کینه وقتی بر تن پاکت نشست

چون حسینت هیچ کس حال پریشانی نداشت

روی بال قدسیان تا گلشن فردوس رفت

عاقبت سامان گرفت آن دل که پایانی نداشت

لاله ها همچون «وفائی» گریه کردند از غمت

غنچه ای در باغ هستی لعل خندانی نداشت

دسته ها : اشعار ناب
1393/9/30 2:6
 

در وصف ذات، صحبت ما احتیاج نیست 

زیرا که در صفات خدا «احتیاج» نیست

باید به بال رفت و درآورد گیوه را    

در بارگاه قرب تو پا احتیاج نیست

تو بی ‌وسیله هم بلدی معجزه کنی   

دست تو را به لطف عصا احتیاج نیست

بوی طعام سفره، خودش می‌کشد مرا  

تا خانه‌ی تو راهنما احتیاج نیست

خواهش نکرده اهل کرم لطف می‌کنند

این جا به التماس گدا احتیاج نیست

اصلاً پی معالجه ی این جگر مباش

"بیمار عشق را به دوا احتیاج نیست"

محشر برای رو شدن اعتبار توست  

کی گفته است روز جزا احتیاج نیست؟

تو با سکوت کردن خود، جنگ می‌کنی

 تیغ تو را به کرب و بلا احتیاج نیست

×××

وقتی نداشت  مادر تو سنگ قبر هم

دیگر تو را به صحن و سرا احتیاج نیست


دسته ها : اشعار ناب
1393/9/30 2:4
 حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم یوم‌الله 13 آبان که امروز سه‌شنبه و همزمان با عاشورای حسینی در مقابل لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن عاشورای حسینی با اشاره به ویژگی‌های روز 13 آبان و استکبارستیزی مردم ایران اظهار داشت: این مردم هوشیار هستند و هیچ وقت یزید و حسین(ع) زمان را فراموش نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: عاشورای امسال ما از همه سال‌های دیگر استکبارستیزانه‌تر و استکبارستیزی ما از همه سال‌های دیگر بیشتر است.

پناهیان تأکید کرد: امروز عاشورایی است که اگر 13 آبان هم نبود، باید شعار مرگ بر آمریکا سر داده شود. چون استکبار فهمیده است باید جلوی ما را مانند یزید بگیرد ولی دیگر ما 72 تن نیستیم و 72میلیون هم نیستیم و بیشتر هستیم.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به جنایت‌های آمریکا و هم‌پیمانانش در منطقه تصریح کرد: امروز اگر 13 آبان هم نبود عاشورای ما استکبارستیزی در آن موج می‌زد. جوانان جهان اسلام و نیز حتی غیرمسلمانان مانند مسیحیان از حرم حضرت زینب(ع) دفاع می‌کنند و حتی اهل سنت از کربلا دفاع می‌کنند و می‌گویند حسین(ع) پسر فاطمه(س) است و باید از او دفاع کنیم.

وی خاطرنشان کرد:‌ استکبار جهانی در حال نابودی است و به اضمحلال کشیده شده و امروز رویشان نمی‌شود علناً از تروریست‌ها حمایت کنند و مخفیانه از آنها دفاع می‌کند.

پناهیان در ادامه سخنان خود خطاب به دولتمردان کشورمان گفت:‌به عنوان خادم اباعبدالله(ع) به دولتمردان عرض می‌کنم امام حسین(ع) وقتی با عمر سعد گفت‌وگو می‌کرد از موضع عزت و قدرت مذاکره می‌کرد و هیچ انکساری در چهره حسین(ع) دیده نشد، ‌عمر سعد 30هزار لشکر آورده بود و حسین(ع) چند نفر را همراه خود داشت ولی با قدرت سخن می‌گفت.

پناهیان تصریح کرد: امروز استکبار در حال اضمحلال است، مبادا با یک دولت زبون، به نرمی مذاکره شود و باید از اباعبدالله(ع) یاد بگیریم و با قدرت مذاکره کنیم و به آنها بگویید که ما با تروریست‌های آدمخوار اگر هم گفت‌وگو کنیم با آنها کنار نخواهیم آمد. در غیر این صورت لکه ننگی برایمان خواهد بود.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید به وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده حقوق مضاعفی داده بشود، بیان داشت:‌ چون با وحشی‌ها مذاکره می‌کنند باید حقوق مضاعف داده شود، اگر با آدم‌ها مذاکره می‌کردند به این حقوق نیاز نبود. ما در همین روز اعلام می‌کنیم به مذاکره‌کنندگان و نماینگان این ملت باید حقوق مضاعف داده شود چون طرف مقابل آنها وحشی هستند و اگر سر عقل نیایند ما خودمان آنها را سر عقل خواهیم آورد.

وی افزود: آمریکایی‌های خبیث فکر نکنند از این گفت‌وگو آبرو کسب می‌کنند، ملت‌های مظلوم منطقه بدانند این مذاکره‌ها آخرین اتمام حجت ما است و مریدان پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) منتظر فرمان عاشورایی هستند تا آنها را نابود کنند و ملت‌های منطقه بدانند ایران تا انتقام خون ملت‌های مظلوم منطقه را نگیرد از پا نخواهد نشست.

پناهیان با یادآوری این موضوع که سخن دردمندانه و قهرمانانه من امروز در میان جمع عزاداران مردم و خطاب به ملت‌های منطقه است، تصریح کرد: ایران اسلامی شما را فراموش نخواهد کرد و گفت‌وگوی نمایندگان و دولت استکبار فرجامش چیزی جز رسوایی آنها نخواد بود و ما می‌دانیم این گفت‌وگوها در سرنگون کردن آنها نقشی ندارد و جهاد ملت‌های منطقه آنها را سرنگون می‌کند.

وی تأکید کرد: مردم ما اعم از مسلمان و مسیحی و آشوری، همگی مرید اباالفضل(ع) هستند و برای او نذری می‌دهند و دولتمردان ما هم غیرت عباس(ع) را فراموش نکنند.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود خطاب به کسانی که قیام امام حسین(ع) را غیر عقلانی توصیف می‌کنند، گفت: آیا قیام حسین(ع) غیرعقلانی بود؟ آیا این قیام احساساتی بود؟‌ آیا عاشورا مظهر عشق بدون عقل است که بعضی‌ بی‌شعورها بگویند بقیه ائمه(ع) بعد از واقعه عاشورا با محاسبات عقلانی رفتار کردند؟

وی اضافه کرد:‌ آیا عقلانی نبود که امام حسین(ع) فرمودند وقتی می‌خواهند در خانه‌ام شهید کنند چرا در میدان نبرد به شهادت نرسم. آیا راه دیگری برای امام وجود داشت؟‌

پناهیان با تأکید بر اینکه اباعبدالحسین(ع) عاقلانه رفتار کرد، خاطرنشان کرد: کسانی که شعور این را ندارند که بفهمند عقل و عشق در هم آمیخته بود، به  عقلانیت حسین(ع) و ملت توهین نکنند و دولتمردان نباید به این توهین‌کنندگان میدان بدهند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عقل به ما می‌گوید اگر ذره‌ای در مقابل استکبار عقب بنشینیم، زمین خواهیم خورد یادآور شد: اگر فتنه 88 نبود الآن این محاصره اقتصادی و تحریم‌ها وجود نداشت و عقل می‌گوید اگر عناصر سیاسی ضعیف نابود بشوند استکبار در مقابل ما زانو خواهد زد اما دشمن به این عناصر در داخل امید دارد. عقل به ما می‌گوید این دشمن خونخوار تا مشت محکم بر دهانش کوبیده نشود دست از ظلم برنخواهد داشت، اسرائیل تا زمانی که قدرت ما را نبیند دست از جنایاتش بر نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: هر کسی عقل ندارد حق تنفس در فضای سیاسی کشور ندارد.

پناهیان تأکید کرد: عقل به ما می‌گوید اگر منافع دنیایی را می‌خواهید مقابل استکبار بایستید و همین عقل به ما می‌گوید دشمنان ما دشمنی خود را بیشتر خواهند کرد و اگر از جان خود نترسید و از منافع کوتاه‌مدت بگذرید با منافع پایدار می‌رسید و همین عقل به ما یادآوری می‌کند به کوری چشم آمریکا در رکاب امام حسین(ع) قدرت اول جهان خواهیم شد.


دسته ها : غم عظیم
1393/9/30 1:56
 در ایام عاشورا و تاسوعا، شور حسینی سراسر عالم خاکی را در بر می‌گیرد و عزاداران حسینی در نقطه نقطه جهان به عزاداری می‌پردازند اما عزاداری در کشورهای غربی به آیین‌های و فضای متفاوتی همراه است.

به گزارش «تابناک»، نهم و دهم محرم داغ را بر دل هر آزادی‌خواهی تازه می‌کند؛ آن هنگام که حسین و یاران صدیقش برای دفاع از حق و حقیقت مقابل لشگر اشقیاء ایستادند و حق را برای عافیت طلبی قربانی نکردند. امروز و فردا نه تنها جهان تشیع، بلکه گوشه‌های دیگری از اروپا، آمریکا و حتی آفریقا سیاه پوش است و مسلمانان به یاد حسین (ع) به عزاداری می‌پردازند.

عزاداری برای حسین (ع)، عباس (ع) و شهدای کربلا در کشورهای اروپایی، آمریکایی و آفریقایی اما فضایی متفاوت دارد که «تابناک» با جمع بندی گزارش‌هایی از «خیمه» که در این باره منتشر شده بود، گزارشی متفاوت و مفصل را از عزاداری در چندین کشور دیگر در ظهر تاسوعا تقدیم می‌کند؛ وقایع نگاری که نشان می‌دهند نهضت حسینی تا چه حد فراگیر شده است.


هالکالی؛ حلقه‌ محبان حسین (ع)

"EVRENSEL AŞURA MATEM TÖRENİ” عاشورا، ترکیه، استانبول، میدان هالکالی، جایی که همه ساله در روز عاشورا پذیرای صدها هزار عاشق است، صدها هزار عاشق حسین.

هالکالی محله‌ی شیعه‌نشین استانبول است. از سال 1982 میلادی بود که به دست حجت‌الاسلام صلاح‌الدین اؤزگوندوز و حجت‌الاسلام حمید توران سنگ‌بنای برگزاری مراسم عاشورای حسینی در میدان هالکالی بنا نهاده شد. مراسم اندک اندک پا گرفت و سال 1991 برای نخستین بار خبر برگزاری چنین مراسمی در مطبوعات ترکیه منعکس شد. مراسم میدان هالکالی سخنرانی چند شخصیت و صاحب‌نظر درباره‌ی امام حسین (ع) و عاشورا و اجرای یک تعزیه است آن هم در روز عاشورا.

اما میل و اشتیاق شیعیان و حتی غیر شیعیان برای برگزاری این مراسم سال به سال بیشتر شد و کار به آن‌جا کشید که در سال 2005 این مراسم در سه زمینه در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد: بیشترین تعداد تماشاگر یک نمایش (تعزیه) با سیصد هزار تماشاگر ثبت شده؛ بزرگ‌ترین کادر آماتور تئاتر (840 نفر)؛ گسترده‌ترین صحنه‌ی اجرا در 2500 متر مربع صحنه‌ی خاکی و ماسه‌ای.

هالکالی اکنون به حلقه‌ی اتصال شیعان، اهل تسنن و علویان ترکیه تبدیل شده است و همه حول محور عشق به اهل‌بیت و امام حسین (ع) گرد هم می‌آیند. تعزیه‌ی مراسم هالکالی تعزیه‌ای است نوشته شده توسط صلاح‌الدین اؤزگوندوز بدون دخل و تصرف، ساده و بی‌آلایش و مستند. در هالکالی از قمه‌زنی خبری نیست و حتی از سال 1997 زنجیر هم نمی‌زنند، اما همه در صفی می‌ایستند و به واحدهای هلال احمر مستقر در میدان خون اهدا می‌کنند.

می‌گویند برای اولین بار در میان شیعیان جهان، اهدای خون در روز عاشورا از همین مراسم باب شد. به طور کلی می‌توان گفت برگزاری این مراسم در طی 26 سال و بازتاب آن در رسانه‌ها باعث تسریع در روند گرایش به تشیع شده است.

گرچه چندصد نفر در برگزاری این مراسم فعالیت دارند اما شرح وظایف همه مشخص و برنامه‌ریزی شده است و هرکس به مسئولیت خود احاطه‌ی کامل دارد و آن را به بهترین صورت انجام می‌دهد، از مدیریت مراسم تا کوچک‌ترین مسئولیت‌ها.

مراسم هالکالی که با عنوان «مراسم عزاداری جهانی عاشورا» برگزار می‌شود، اکنون دیگر شهرتی جهانی دارد و تبدیل به بخشی از هویت شهر استانبول و کشور ترکیه شده است. در سال 2008 پانصد هزار نفر در این مراسم شرکت کردند و پیش‌بینی می‌شود در عاشورای سال 2009 نزدیک به یک میلیون نفر در این مراسم حاضر شوند.

همه ساله بعضی نمایندگان مجلس، نهادهای مردمی، میهمانان خارجی، کنسول‌های کشورهای اسلامی مقیم ترکیه، کنسول‌های کشورهای ترک‌زبان در استانبول، نمایندگان مطبوعات و هنرمندان، انجمن‌های خانواده‌های شهدا و عموم مردم شرکت می‌کنند.  رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و رئیس مجلس نیز برای حضور در مراسم دعوت می‌شوند.

در سال 2006 رئیس مجلس ترکیه در این مراسم حاضر شد. خبرنگاران بیش از پنجاه آژانس خبری ترکیه و دیگر کشورها هم این مراسم را پوشش خبری می‌دهند. محرم سال گذشته حجت‌الاسلام اؤزگوندوز رهبر شیعیان ترکیه در ویژه‌برنامه‌های عاشورایی چهارده شبکه‌ی رادیو تلویزیونی ترکیه حاضر شد و به طور زنده درباره‌ی امام حسین (ع) و عاشورا به گفتگو نشست. 

جذاب‌ترین بخش این مراسم، تعزیه است. متن تعزیه را معمولاً حجت‌الاسلام اؤزگوندوز رهبر شیعیان ترکیه می‌نویسد. در نگارش این متن از منابع مشهور و مورد اتفاق اکثر مورخان و مقتل‌نویسان شیعه و سنی استفاده می‌شود. متن نمایشنامه‌ی تعزیه هر سال تغییر می‌کند و هر بار بخشی از واقعه‌ی عاشورا به اجرا درمی‌آید؛ گاه حوادث روی داده در مدینه، گاه کربلا، شام و یا کوفه به میان آورده می‌شود.

در این میان به دیگر قهرمانان کربلا هم‌چون حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت زینب، حضرت علی اکبر(ع) و نیز صحابه‌ی امام هم تأکید می‌شود. کارگردانی تعزیه را هم «هلال محمود‌اوغلو» کارگردان اهل جمهوری آذربایجان به عهده دارد که با همکاری قاسم آلجان، کارگردان گروه تئاتر جوانان زینبیه کارگردانی تعزیه را انجام می‌دهد.

برگزاری این مراسم، عاشورا و شهادت امام حسین (ع) را به موضوعی آشنا تبدیل کرده است، گرچه در گذشته کم‌تر بازتابی در میان مردم بخصوص اهل سنت داشت اما اکنون اهل سنت به امام حسین (ع) و عاشورا علاقه و اشتیاق نشان می‌دهند و می‌خواهند هرچه بیشتر در این باره بدانند.

مراسم دفتر یادبودی دارد که شخصیت‌های گوناگون حاضر در مراسم نظرات خود را در آن ثبت می‌کنند. قرار است این دفتر پس از تکمیل به صورت کتاب منتشر  شود. یک شبکه‌ی تلویزیونی هم اجاره می‌شود و مراسم به طور مستقیم از آن شبکه پخش می‌شود. بعضی شبکه‌ها هم درخواست می‌دهند و این مراسم را به صورت رایگان پخش می‌کنند.

مراسم به صورت دو سی‌دی شامل سخنرانی و اجرای تعزیه تهیه می‌شود و برای حاضران ارسال می‌گردد. این سی‌دی‌ها نه تنها در ترکیه بلکه در کشورهای دیگر مثل روسیه و آمریکا هم توزیع می‌شود. قرار است در آینده این سی‌دی‌ها به زبان‌های عربی و فارسی هم ترجمه و منتشر شود.

البته در برخی کشورهای عربی سی‌دی تعزیه‌ی این مراسم به عربی دوبله و منتشر شده است. با بعضی از حاضران در مراسم هم مصاحبه شده و احساس و نظر آنان نسبت به این مراسم مکتوب شده و به صورت مجموعه کتاب‌هایی با عنوان «برگ‌هایی از حزن عاشورا» منتشر شده است. این مصاحبه‌ها به صورت تصویری نیز تهیه و توزیع شده است.

دسته ها :
1393/9/30 1:54
 در آستانه‌ی اربعین حسینی و همزمان با حضور میلیونی عاشقان ثارالله در راهپیمایی عظیم اربعین، در جوار بارگاه ملکوتی حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام از تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «پنجره‌های تشنه» رونمایی شد.
متن این تقریظ به شرح زیر است:
 
بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌
این حسین کیست که عالم همه دیوانه‌ى اوست‌
این چه شمعی است که جانها همه پروانه‌ى اوست‌
اى شعله‌ى فروزان، اى فروغ تابان، اى گرمابخش دلهاى خلایق! تو کیستى با این شکوه و جلال، با این شیرینى و دلنشینى، با این هیبت و اقتدار، با این‌همه لشکر دل‌به‌همراه، با غلغله‌ى فرشتگان که در کنار موکب تو با آدمیان رقابت میکنند؟ تو کیستى اى نور خدا، اى نداى حقیقت، اى فرقان، و اى سفینةالنجاة؟ چه کرده‌ئى در راه خدایت که پاداش آن خدائى‌شدنِ هر آن چیزى است که به تو نسبت میرساند؟ بنفسى انت، بروحى انت، بِمُهجَةِ قلبى انت، و سلام الله علیکَ یومَ وُلِدتَ و یوم اُستُشهِدتَ مظلوماً و یوم تُبعَثُ فاخِراً و مَفخَراً. ۹۳/۲/۲۹
بسیار خوب و با ذوق و سلیقه نوشته شده است؛ و با نگاه هنرمندانه و کنجکاو و نکته‌یاب. خواندم تا ۹۳/۲/۲۸.
دسته ها : کتابخانه
1393/9/30 1:42
 

سردار سلیمانی گفت: امروز حقیقت راه شهدا و امام حسین(علیه السلام) را می توان در فلسطین، لبنان و هر کجای دنیا مشاهده کنید.

سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی در چهاردهمین یادواره سرداران و 27 شهید پایگاه مالک اشتر و 6 شهید گمنام شهرستان رابر، اظهار داشت: زمانی عده ای می پرسیدند نتیجه راه امام حسین علیه السلام و شهدا  چه خواهد بود و چه میزان حقیقت آن برای انسان مشخص می شود.

وی بیان کرد: اما اگر به انتهای آن راه یک نگاهی بیاندازیم، متوجه می شویم که به دو دلیل نباید نسبت به آنچه در صحنه انقلاب رخ می دهد تردید کنیم.

این فرمانده دوران دفاع مقدس تشریح کرد: اولین دلیل رهبری انقلاب چه در زمان با برکت امام رضوان الله تعالی علیه و چه در زمان امروز در محضر حضرت آیت العظمی الامام خامنه ای است.

فرمانده سپاه قدس در تشریح دومین دلیل ابراز داشت: امروز نتیجه عینی خون شهیدان و رهبری ولایت فقیه را می بینیم.

وی اضافه کرد: سی و چندسال از انقلاب و بیش از دو دهه از پایان جنگ می گذرد و تا به امروز لحظه ای از دشمنی دشمنان کاسته نشده است وهر چه  توانستند در ابعاد گوناگون بر علیه کشور و  انقلاب انجام  دادند.

سلیمانی تصریح کرد: دشمن لشکر ها و سازمان هایی علیه این نظام بسیج کردند ولی امروز ببینید لشکریان صدام کجا هستند و عراق کجاست.

وی افزود: امروز شما در اربعین بزرگترین رژه قدرت اسلام و تشییع را در عراق می بینید.

فرمانده سپاه قدس بیان داشت: زمانی که مرزهای این ایران اسلامی باز می شود یک میلیون و سیصد هزار نفر وارد عراق شدند و یک حس برادری میان مسلمانان شکل می گیرد.

سردار سلیمانی گفت: این عراق امروز در کنار انقلاب اسلامی و در کنار رهبری انقلاب اسلامی قرار گرفته است و این بزرگترین نتیجه ای است که انسان می توان از حقیقت راه با برکت شهیدان ما حس کند.

این فرمانده دوران دفاع مقدس تاکید کرد: امروز حقیقت راه شهدا و امام حسین(ع) را می توان در فلسطین، لبنان و هر کجای دنیا که نگاه  کنید، ببینید.

وی افزود: امروز همین آثار با برکت خون های شهیدان ما  نشان از حقانیت و روشنی  این راه می دهد.

سلیمانی تاکید کرد: هر روزی که  از زمان شهادت آنها می گذرد، چهره، یاد و تأثیر شهدا بر جامعه ما بیشتر می شود و حضور آنها  در نزد مردم ما  احترامی خاصی دارد  و این نشانه حقیقت انقلاب است.

فرمانده سپاه قدس تصریح کرد: راه شهیدان و راه امام ما یک راه پاینده و زنده است و هر روز بر رهروان این راه افزوده می شود.

سردار سلیمانی گفت: واقعاً خوش به حال مادران، پدران، فرزندان و همسران شهید که مفتخر به نشانی از وابستگی به شهدا هستند.

وی اعلام کرد: برای خانواده معظم شهیدان ما و همه کسانی که به این معانی عظمی توجه دارند، همین اربعین کافی است.


1393/9/30 1:40
 

صدای زینب(سلام الله علیها) صدای خون حسین(علیه السلام) بود. حسینی دیگر به میدان آمده بود، با آمادگی تام و ابزاری تمام. حسینی که در کالبد زینب(س) خود را می ‏نمایاند.
همه ی قیام عاشورا مقدّمه‏ای بود تا از پس آن، زینب(س) روی به میدان نهد و عهدِ نهاده را استوار سازد.


سپاه «شام»، کاروان خسته را از بیراهه روانه می ‏سازد. شاید که صدای زینب(س) در دل صحرا رها شود و به گوش جان مردم نرسد؛ امّا زینب(س) در خروش و جوششی دیگر، چنان دربار عبیدالله و یزید را در خون جاری حسین(ع) و کلام سیال (روان) خود، مستغرق (غرق شده) می سازد و در می ‏نوردد که هیچ حجّتی برای دشمن نمی ‏ماند.

زینب(س) همه ی ابزار را از دشمن باز می‏ستاند تا همه ی روزنه‏ های تحریف و تقلّب را ببندد و این کلام آخرین اوست که چونان مشتی بر دهان یزید فرود می ‏آید.

«ای یزید! آنچه می‏ توانی در راه دشمنی با ما به انجام رسان و آنچه می ‏خواهی فریب در کار کن! به خدا قسم تو نمی ‏توانی نام ما را محو کنی و ما را از یاد مردم ببری. تو نمی‏ توانی وحی ما را خاموش کنی و به آرزوی خود برسی. این ننگ تا ابدالآباد بر دامان تو خواهد ماند...

خدای را سپاس می‏گویم که ابتدای کار ما را به سعادت قرار داد و پایان آن را به شهادت».
از اینجا می توان دریافت؛ آنگاه که حسین(ع) پای در راه «کربلا» گذارد، زینب(س) با او آمد تا شاهد همیشه ی خون خدا باشد و جوانمردانه خون او را پاس بدارد و با حضور و کلام خویش، بنای لرزان بازمانده ی یزیدیان را فرو ریزد و آرام و قرار از آنان بازستاند.

آمده بود تا به همه ی زندگی، به همه ی بودن انسان در صحنه ی حیات، معنای حقیقی ببخشد و آدمی را از دامگه ابلیس رها سازد؛ آمده بود تا «مفسّر معنی زندگی» شود.

اربعین، روز بازگشت به حسین(ع)
روز اربعین، شهادت حضرت حسین بن علی(ع) و فرزندان و اصحاب گرامیشان(ع) که می رسد، شور عزای حسینی فروکش می کند. بیرق ها و عَلَم ها به گوشه ی تکایا و هیئات سپرده می شوند تا سالی دیگر و محرّمی دیگر که شیعیان آل محمّد(ص) خیمه ی عزا و ذکر مصائب بر پا می کنند و شمع محفل ماتم را روشن می سازند.

سال 61 ه .ق. وقتی کاروانیانِ بازمانده از موکبِ (کاروان) حسین(ع) از سفر سخت «شام» بازمی گردند، پیش از آنکه رحل اقامت در «مدینه» افکنند، در صحرای «نینوا» و دشت «کربلا»، به زیارت شهیدان می شتابند و در کسوت زائری افتان و خیزان به زیارت حضرت اباعبدالله(ع) و یاران باوفایش نائل می شوند.

به عبارتی، دیگر بار، بازمانده ی کاروان حضرت به کربلا برگشت می کند و بدین سان، به رغم میل و تصوّر کینجویان اموی، در روز زیارت و اربعین حسینی، عاشورا رنگ و رونقی دیگربار می یابد.

با این زیارت، عاشورا از صحرای کربلا خارج میشود؛ این در حالی است که دشمنان همه ی سعی خود را برای سرپوش گذاشتن بر قیام و محصور کردن عاشوراییان در صحرای کربلا در کار وارد کرده بودند. آنان گمان می بردند با سرکوب کاروان امام و به مدد دغل و حیله، ماجرای قیام خاتمه یافته است.

در اربعین و با «زیارت اربعین» زیارت و قیام، از گستره ی زمانی و مکانی بسته و محدود سال 61 ه .ق. خارج شده و در بستر تاریخ، چونان رودی جاری می شود.

با اربعین، پیام حسین(ع) جهانی شد
بی تردید، چنانچه قیام عاشورای حسین(ع) در «کربلا» می ماند، مجال گذار از دو ساحت زمانی و مکانی نمی یافت.
مجرای خروج قیام و عاشورای حسینی از اربعین و «زیارت» آشکار میشود تا این رود خروشان از دشت فراخِ سینه های مردم بگذرد و همه ی ساحت های فرهنگی و تمدّنی ساکنان زمین را درنوردد.

دشمنان اهل بیت(ع) همه ی تلاش خود را مصروف آن می داشتند تا واقعه ی روز عاشورا در جغرافیای زمانی سال 61 ه .ق. و جغرافیای مکانی دشت «نینوا» بماند؛ در حالی که سفیر حسین(ع) از آغازین روزها و از اوّلین زیارت حسین(ع) در روز اربعین، بر آن بود تا حصار زمانی و مکانی محصور کننده ی قیام امام(ع) را بشکند و قیام و عمل خاندان رسول خدا(ص) را در بستر تاریخ جاری کند.

با زیارت اربعین، شیعه با حسین(ع) همنوا می شود
هنگام زیارت، آخرین کلام را از «زیارت اربعین»، خطاب به امام حسین(ع) اعلام می کنیم:
«ای حسین،... قلبم با قلب شما آمیخته است و در هر کار خود پیرو دستور شما هستم و آماده ی یاری و نصرت شما می باشم، تا اینکه خدا به شما اجازه ی ظهور دهد و من با شما هستم و نه با دشمنان شما...»

زائر در حالی این عبارات را خطاب به امامش اعلام میکند که سفره ی «کربلا» جمع شده و شهیدان در خاک خفتهاند. پس خطاب «و یاری ام برای شما آماده است» کجا معنی پیدا می کند؟

این سه ویژگی از اربعین و زیارت اربعین حاصل می شود، امام صادق(ع) می فرمایند:
«هر کس این سه ویژگی را داشته باشد، شیعه ی امام حسین(ع) است.»

هیچ به پرچم سرخ و گلگون، بر بلندای گنبد و بارگاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نظر کرده اید؟ از گذشته های دور و قبل از بعثت رسول ختمی مرتبت(ص) اعراب در ماه های حرام، دست از جنگ و جدال می کشیدند و تا پایان ماه به حالت آماده باش می ماندند. آنها بر بلندای خیمه ها، پرچمی سرخ به اهتزاز درمی آوردند تا بدین وسیله اعلام کرده باشند که: متوقّف شدن جنگ به منزله ی خاتمه ی نبرد نیست. با پایان یافتن ماه حرام، دیگر بار شمشیر را از نیام بیرون خواهیم کشید.

اهتزاز پرچم سرخ بر بلندای قرارگاه و بارگاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نیز به همین معناست. گویا اعلام می شود:
جنگ و جهاد و عاشورا به اتمام نرسیده است؛ اگرچه با بر زمین افتادن جسم شهیدان، در صحرای «کربلا» به ظاهر، نبرد متوقّف شده است؛ امّا نبرد و کین با اهل دغا (فریب) و دغل اتمام نیافته است.

از اوّلین زیارت اربعین، در سال 61 ه .ق.، زائر امام حسین(ع) و شیعه ی او اعلام می کند:
ای حسین! «و یاری ام برای شما آماده است» تا آن ساعت که موانع برطرف شده و دیگر بار لشکرگاه برای ادامه ی نبرد آراسته شود.
انتهای ماجرای قیام، چیزی نیست جز برطرف کردن همه ی نشانههای ظلم و ستم و فساد در عرصه ی زمین و تأسیس دولت کریمه ی حضرت حق، به دست با کفایت خونخواه حسین(ع).

اگر حسین(ع) اعلام کرد:
«اِن کانَ دینِ مُحَمَّدٍ لَم یَستَقِمُ اِلّا بِقَتلی فَیَأسَیوفَ خُذینِی؛
اگر دین جدّم نمی مانَد، مگر به قتل من، پس ای شمشیرها بر من فرود آیید.»
زائر هم هماره همان را اعلام می کند...


منبع: شفیعی سروستانی، اسماعیل، کتاب «از قله ی عاشورا تا دریای ظهور»، تهران، نشر موعود عصر(عج)؛ (این مطلب با استفاده از بخش های مختلف این کتاب نگاشته شده است)



دسته ها : غم عظیم
1393/9/30 1:38

یگفتند امتیازات نقد توافق ژنو به طرف مقابل برای توقف تحریم ها و لغو آن ها بود . . .



و از آذر 92 تا آذر 93 به طور متوسط هر 4 روز یک تحریم جدید علیه ایران با عناوینی همچون به روز رسانی و . . . ایجاد شد!


اگر آذر 92 سلاحی همچون ذخایر اورانیوم 20 درصد و محرمانه بودن فردو و اراک برای چانه زنی لغو تحریم ها موجود بود ، آذر 93 دیگر چیزی برای چانه زنی نیست . . .

حال آنکه تیر ماه 94 حتی ذخایر 5 درصد قابل اعتنایی برای چانه زنی وجود نخواهد داشت . . .



حال به نظر شما طرف مقابل با چه انگیزه ای به وضع موجود پایان دهد و تحریم ها را لغو کند . . .
 ؟

دسته ها :
1393/9/7 16:59

یگفتند امتیازات نقد توافق ژنو به طرف مقابل برای توقف تحریم ها و لغو آن ها بود . . .



و از آذر 92 تا آذر 93 به طور متوسط هر 4 روز یک تحریم جدید علیه ایران با عناوینی همچون به روز رسانی و . . . ایجاد شد!


اگر آذر 92 سلاحی همچون ذخایر اورانیوم 20 درصد و محرمانه بودن فردو و اراک برای چانه زنی لغو تحریم ها موجود بود ، آذر 93 دیگر چیزی برای چانه زنی نیست . . .

 

حال آنکه تیر ماه 94 حتی ذخایر 5 درصد قابل اعتنایی برای چانه زنی وجود نخواهد داشت . . .



حال به نظر شما طرف مقابل با چه انگیزه ای به وضع موجود پایان دهد و تحریم ها را لغو کند . . .
 ؟

 

 

1393/9/7 16:59
X